keď rybky chutia
- 1 filet sumčeka afrického
- 1 citrón
- 1-2 ks batátu
- 4 ks zelenej špargle
- 125 g čerstvé šampiňóny
- 2 ks mrkvy
- 1 údené/marinované tofu
- 2 PL sójovej omáčky, sušený rozmarín trošku
- korenie grilovaná zelenina
- 2 ks červenej papriky (farebnej)
- ghee maslo/oliv.olej
- kurkuma, kari štipku
- ryža basmati
- 1 avokádo
- soľ
sumček africký so skvelými prílohami a avokádom
Batáty umyjeme, osolíme a celé dáme piecť do rúry na 45 minút pri 180 až 200 stupňoch. Ryžu zbavíme škrobu a dáme variť do slanej vody. Všetku zeleninu umyjeme. Papriku nakrájame na kúsky a spolu s polovicou údeného tofu dáme opekať na troške ghee masla. Pridáme soľ, štipku kurkumy a kari a dusíme do mäkka. V ďalšom menšom hrnci zohrejeme ghee maslo, pridáme nakrájané šampiňóny a mrkvu na kolieska. Pridáme g korenie na grilovanú zeleninu, rozmarín, sójovú omáčku a nakoniec nakrájanú druhú polovicu tofu. Taktiež dusíme do mäkka. Zo špargle odrežeme konce a dáme opekať mierne posolené na ghee masle. Filet sumčeka umyjeme osolíme, prekrojíme na polovicu a opečieme taktiež na ghee maslez oboch strán do zlatista. Na záver pokvapkáme citrónom a podávame s teplými prílohami a nakrájaným avokádom.
2 porcie
40 minút
Stredná
Posledné komentáre