Sumček africký so skvelými prílohami a avokádom

keď rybky chutia

  • 1 filet sumčeka afrického
  • 1 citrón
  • 1-2 ks batátu
  • 4 ks zelenej špargle
  • 125 g čerstvé šampiňóny
  • 2 ks mrkvy
  • 1 údené/marinované tofu
  • 2 PL sójovej omáčky, sušený rozmarín trošku
  • korenie grilovaná zelenina
  • 2 ks červenej papriky (farebnej)
  • ghee maslo/oliv.olej
  • kurkuma, kari štipku
  • ryža basmati
  • 1 avokádo
  • soľ

Batáty umyjeme, osolíme a celé dáme piecť do rúry na 45 minút pri 180 až 200 stupňoch. Ryžu zbavíme škrobu a dáme variť do slanej vody. Všetku zeleninu umyjeme. Papriku nakrájame na kúsky a spolu s polovicou údeného tofu dáme opekať na troške ghee masla. Pridáme soľ, štipku kurkumy a kari a dusíme do mäkka. V ďalšom menšom hrnci zohrejeme ghee maslo, pridáme nakrájané šampiňóny a mrkvu na kolieska. Pridáme g korenie na grilovanú zeleninu, rozmarín, sójovú omáčku a nakoniec nakrájanú druhú polovicu tofu. Taktiež dusíme do mäkka. Zo špargle odrežeme konce a dáme opekať mierne posolené na ghee masle. Filet sumčeka umyjeme osolíme, prekrojíme na polovicu a opečieme taktiež na ghee maslez oboch strán do zlatista. Na záver pokvapkáme citrónom a podávame s teplými prílohami a nakrájaným avokádom.

Množstvo

2 porcie

Čas prípravy

40 minút

Náročnosť

Stredná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *