Kurací perkelt so špaldovo špenátovými haluškami

Niečo pre milovníkov mäska,vhodné aj pre diabetikov

  • 2 kuracie stehná
  • 1 cibuľa
  • mletá červená paprika
  • grilovacie korenie, farebné korenie,soľ
  • olivový olej
  • 250 ml smotany na varenie 1 SJ
  • 120 g špaldovej múky typ 630 8 SJ
  • 1 vajíčko
  • za 2 hrste baby špenátu

Kuracie stehná vykostíme, umyjeme a posypeme grilovacím korením. Cibuľku očistíme, nadrobno nakrájame a do zlatista opečieme na olivovom oleji. Pridáme 1 ČL mletej červenej papriky a zamiešame. Na koniec pridáme kuracie kúsky a zamiešame. Podlejeme troškou vody a dusíme do mäkka. Ku koncu varenia pridáme 150 ml smotany na varenie, dochutíme a odstavíme. Medzitým si pripravíme halušky zo 120 g špaldovej múky, ku ktorej pridáme 1 vajíčko, štipku soli a asi 30 ml vlažnej vody. Vypracujeme hladké cesto, ktoré pretláčame cez sito na halušky do vriacej osolenej vody. Halušky krátko povaríme cca 3 minúty, pokým nevyplávajú na povrch a precedíme. Baby špenát opláchneme a spolu s 100 ml smotany na varenie rozmixujeme vo vyššej nádobe. Špenátovú zmes prelejeme na halušky, zamiešame ,prípadne dosolíme a ihneď podávame s perkeltom. Dobrú chuť.) Halušky rozdelíme na 2 porcie – 1 porcia – 4 SJ, s perkeltom – 4,5 SJ. Jedna porcia obeda.)

Množstvo

2 porcie

Čas prípravy

40 minút

Náročnosť

Stredná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *