Cviklové rizoto s opekaným halibutom

keď sa chute snúbia

  • 2 cvikle
  • 1/2 šálky celozrnnej ryže
  • 400 ml zeleninový vývar
  • 100 ml suché biele víno
  • ghee maslo/oliv.olej
  • 1 malá cibuľa
  • parmezán plátky
  • čerstvý tymián na ozdobu
  • filet halibuta
  • limetka

Cibuľku s ghee maslom si speníme do zlatista, pridáme premytú celozrnnú ryžu a chvíľu spolu opekáme. Postupne zalievame zeleninovým vývarom a bielým vínom na striedačku po lyžiciach, vždy len do výšky, aby sa prekryla ryža a necháme odpariť. Za stáleho miešania varíme do mäkka približne 25 minút. Ku koncu varenia pridáme nastrúhanú varenú/pečenú cviklu a zamiešame. Necháme pod pokrievkou chvíľu postáť, nech sa vône pekne prepoja. Do hotového rizota nastrúhame plátky parmezánu a zamiešame. Servírujeme s opekaným filetom halibuta na ghe masle s limetkou a bylinkami a zvyšnou cviklou nakrájanou na plátky. Do SJ započítavame ryžu 40 g 1SJ a cviklu 104g 1SJ. Dobrú chuť.)

Množstvo

4 porcie

Čas prípravy

30 minút

Náročnosť

nízka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *