keď sa chute snúbia
- 2 cvikle
- 1/2 šálky celozrnnej ryže
- 400 ml zeleninový vývar
- 100 ml suché biele víno
- ghee maslo/oliv.olej
- 1 malá cibuľa
- parmezán plátky
- čerstvý tymián na ozdobu
- filet halibuta
- limetka

Cibuľku s ghee maslom si speníme do zlatista, pridáme premytú celozrnnú ryžu a chvíľu spolu opekáme. Postupne zalievame zeleninovým vývarom a bielým vínom na striedačku po lyžiciach, vždy len do výšky, aby sa prekryla ryža a necháme odpariť. Za stáleho miešania varíme do mäkka približne 25 minút. Ku koncu varenia pridáme nastrúhanú varenú/pečenú cviklu a zamiešame. Necháme pod pokrievkou chvíľu postáť, nech sa vône pekne prepoja. Do hotového rizota nastrúhame plátky parmezánu a zamiešame. Servírujeme s opekaným filetom halibuta na ghe masle s limetkou a bylinkami a zvyšnou cviklou nakrájanou na plátky. Do SJ započítavame ryžu 40 g 1SJ a cviklu 104g 1SJ. Dobrú chuť.)
4 porcie
30 minút
nízka
Posledné komentáre