jemný a chrumkavý
- na cesto
- 200 g špaldovej múky typ 630 13,3 SJ
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 žĺtok
- 4 PL kokosového oleja
- 6-7 PL rastlinného mlieka (kokosové, mandľové)
- 1 PL kokosového cukru/ kryštál stévie
- 2 PL chia semienok
- strúhaná kôra z 1/2 bio citróna
- na plnku
- 4 väčšie jablká 8 SJ
- 1 – 2 PL kokosový cukor /kryštál.stévia (podľa kyslosti jabĺk)
- strúhaná kôra z 1/2 bio citróna
- 3 kv bourbon vanilk.extraktu
- škorica
Jablká umyjeme, ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme kokosový cukor /kryšt.stéviu podľa chuti, nastrúhanú citrónovú kôru , škoricu a 3 kvapky extraktu bourbon vanilky. Zamiešame a necháme postáť. Medzitým si zarobíme cesto z preosiatej múky zmiešanej s kypriacim práškom, pridáme žĺtok, kokosový cukor, roztopený kokosový olej, vlažné rastliné mlieko,štipku soli, chia semienka a nastrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu vypracujeme na jemné a hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2 rovnaké časti, ktoré rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na hrúbku 2-3mm a naplníme jablkovou plnkou. Zavinieme, konce pritlačíme, aby nám pri pečení nevytekala šťava z jabĺčok. Povrch jemne narežeme ozdobným rezom a potrieme zvyškom kokosového oleja. Ja som na vrch závinov v polovici pečenia poukladala jablkové srdiečka a dopiekla so závinom. Záviny pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 st 35 -40 minút. Upečené a vychladnuté záviny posypeme práškovým cukrom/stéviou a mletou škoricou. Chutí a vonia báječne. Do SJ započítavame múku, cukor a jabĺčka. 1 ks závinu 10,66SJ ak ho rozdelíme na 4 kúsky,potom 1 kúsok – 2,66 SJ.
2 menšie záviny
45 minút
stredná
Posledné komentáre