Cviklové karbonátky

Chutné a sýte

  • uvarená cvikla 3 ks
  • 90 g ovsených vločiek
  • 100 g nasucho opražených slnečnicových semienok
  • 125 g údeného tofu
  • 120 g vegan syr violife
  • čerstvý tymián
  • soľ
  • olivový olej/ghee maslo
  • vegan majonéza (nemusí byť)

Uvarenú cviklu na jemno postrúhame, postrúhané údené tofu, vegan syr napr. violife, ovsené vločky a nasucho opražené slnečnicové semienka. Osolíme a pridáme čerstvý tymián. Zamiešame a z pripravenej hmoty tvarujeme karbonátky, ktoré opekáme na troške oliv. oleja z oboch strán do zlatista. Podávame ochutené vegan majonézou a čerstvou zeleninou, prípadne opekanými zemiakmi. Zaujímavo chutí aj verzia s kozím syrom.

Množstvo

22 ks

Čas prípravy

40 minút

Náročnosť

Stredná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *