plná vôní na grécky spôsob
- 4 farebné papriky
- 4 väčšie paradajky (250 g – 1 SJ)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 g pasírované paradajky – pyré 100% 2 SJ
- 1 tofu s olivami
- uvarená basmati ryža (pre diabetkov -1 papriku naplníme 80 g uvarenej ryže 2 SJ + nastrúhaným tofu)
- zmes gréckych byliniek, čerstvá bazalka
- nové korenie, bobkový list
- soľ, farebné korenie
- olivový olej
vegan plnená paprika
Basmati ryžu prepláchneme, jemne osolíme a uvaríme do mäkka. Pred koncom varenia do nej primiešame grécke bylinky a nastrúhané tofu s olivami, premiešame a odložíme na neskôr. (Touto zmesou budeme plniť papriky). Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku s cesnakom, pridáme na kúsky nakrájané paradajky a krátko opečieme, podlejeme troškou vody a pridáme pasírované paradajky – pyré. Umyté papriky zbavíme vrškov, vnútro zbavíme zrniečok a naplníme ryžovo- tofu bylinkovou zmesou. Plnené papriky preložíme do hrnca s paradajkovým pyré, pridáme nové korenie, bobkový list, podľa potreby soľ a farebné korenie a celé varíme cca 20 minút, pokým nám paprika nezmäkne. Odstavíme. Podávame s čerstvou bazalkou.) Chutí aj s opekanými zemiakmi, či celozrnným chlebom. 1 porcia vegan plnenej papriky vyjde na cca 3 SJ, takže k obedu si môžme pridať ešte 1 SJ – 53 g opekaných zemiakov, alebo 20 g – 1SJ celozrnného chlebíka )
4 porcie
40 minút
Stredná
Posledné komentáre