Vegan plnená paprika

plná vôní na grécky spôsob

  • 4 farebné papriky
  • 4 väčšie paradajky (250 g – 1 SJ)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 g pasírované paradajky – pyré 100% 2 SJ
  • 1 tofu s olivami
  • uvarená basmati ryža (pre diabetkov -1 papriku naplníme 80 g uvarenej ryže 2 SJ + nastrúhaným tofu)
  • zmes gréckych byliniek, čerstvá bazalka
  • nové korenie, bobkový list
  • soľ, farebné korenie
  • olivový olej

Basmati ryžu prepláchneme, jemne osolíme a uvaríme do mäkka. Pred koncom varenia do nej primiešame grécke bylinky a nastrúhané tofu s olivami, premiešame a odložíme na neskôr. (Touto zmesou budeme plniť papriky). Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku s cesnakom, pridáme na kúsky nakrájané paradajky a krátko opečieme, podlejeme troškou vody a pridáme pasírované paradajky – pyré. Umyté papriky zbavíme vrškov, vnútro zbavíme zrniečok a naplníme ryžovo- tofu bylinkovou zmesou. Plnené papriky preložíme do hrnca s paradajkovým pyré, pridáme nové korenie, bobkový list, podľa potreby soľ a farebné korenie a celé varíme cca 20 minút, pokým nám paprika nezmäkne. Odstavíme. Podávame s čerstvou bazalkou.) Chutí aj s opekanými zemiakmi, či celozrnným chlebom. 1 porcia vegan plnenej papriky vyjde na cca 3 SJ, takže k obedu si môžme pridať ešte 1 SJ – 53 g opekaných zemiakov, alebo 20 g – 1SJ celozrnného chlebíka )

Množstvo

4 porcie

Čas prípravy

40 minút

Náročnosť

Stredná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *