farebný a chutný
- 1 stredne veľká cvikla (pečená/varená) 250g
- 1 plechovka cíceru v slanom náleve 400g
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL olivového oleja za studena lisovaného
- 1 CL tahini pasty (môže sa vynechať)
- šťava z 1/2 limetky/citrónu
- soľ, korenie
- tymián, reďkovkové výhonky
- čierny sezam nasucho opečený/ tekvicové semienka na ozdobu

Tento hummus vás očarí svojou farbou, ktorú mu dodá cvikla. Ako na to? Veľmi jednoducho a rýchlo, ak si kúpite cviklu už predvarenú – vákuovo balenú a cícer v slanom náleve, ušetríte kopec času. Takže cícer zlejeme z nálevu, cviklu opláchneme a nakrájame na kocky. Cesnak očistíme a nakrájame na kúsky. Všetko premiestnime do mixéra, pridáme olivový olej, tahini a zmixujeme na hladký krém. Potom už len dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame zdobené opekanými sezamovými semienkami, čerstvým tymiánom, reďkovkovými výhonkami a opekaným falafelom. Podávame s wrapom, alebo pitou, ktorú zľahka pofŕkame vodou a z oboch strán a opečieme na suchej panvici. Dobrú chuť.)
2 porcie
15 minút
Stredná
Posledné komentáre