Cviklový hummus

farebný a chutný

  • 1 stredne veľká cvikla (pečená/varená) 250g
  • 1 plechovka cíceru v slanom náleve 400g
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL olivového oleja za studena lisovaného
  • 1 CL tahini pasty (môže sa vynechať)
  • šťava z 1/2 limetky/citrónu
  • soľ, korenie
  • tymián, reďkovkové výhonky
  • čierny sezam nasucho opečený/ tekvicové semienka na ozdobu
cviklový hummus

Tento hummus vás očarí svojou farbou, ktorú mu dodá cvikla. Ako na to? Veľmi jednoducho a rýchlo, ak si kúpite cviklu už predvarenú – vákuovo balenú a cícer v slanom náleve, ušetríte kopec času. Takže cícer zlejeme z nálevu, cviklu opláchneme a nakrájame na kocky. Cesnak očistíme a nakrájame na kúsky. Všetko premiestnime do mixéra, pridáme olivový olej, tahini a zmixujeme na hladký krém. Potom už len dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame zdobené opekanými sezamovými semienkami, čerstvým tymiánom, reďkovkovými výhonkami a opekaným falafelom. Podávame s wrapom, alebo pitou, ktorú zľahka pofŕkame vodou a z oboch strán a opečieme na suchej panvici. Dobrú chuť.)

Množstvo

2 porcie

Čas prípravy

15 minút

Náročnosť

Stredná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *