Morčacie fašírky s cukinou a mozzarellou

taká klasika

  • 800-900 g morčacie prsia z bio farmy
  • 1 cukina
  • 1 mozzarella
  • 1 PL zmes korenia na fašírky
  • 2 CL mletá údená červená paprika
  • soľ, mletá rasca
  • granulovaný cesnak/ 1 – 2 strúčiky čerstvého cesnaku
  • 2 vajcia

morčacie fašírky s cukinou a mozzarellou

Morčacie prsia umyjeme, nakrájame na kúsky a pomelieme. Postupne pridávame nastrúhanú mozzarellu, cukinu, vajíčka a rovnomerne zamiešame. Ďalej roztlačený cesnak, koreniny a soľ podľa chuti. Opäť premiešame. Z hotovej zmesi tvarujeme guľky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 stupňoch približne 30-35 minút. Servírujeme so zemiakovou kašou/opekanými zemiakmi a zeleninovou prílohou podľa chuti. Dobrú chuť:) Do SJ započítavame len zemiakovú kašu/opekané zemiaky. Zemiaková kaša 70 g – 1 SJ, opekané zemiaky 56 g 1 SJ.

Množstvo

13-16kúskov

Čas prípravy

45 minút

Náročnosť

Stredná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *