taká klasika
- 800-900 g morčacie prsia z bio farmy
- 1 cukina
- 1 mozzarella
- 1 PL zmes korenia na fašírky
- 2 CL mletá údená červená paprika
- soľ, mletá rasca
- granulovaný cesnak/ 1 – 2 strúčiky čerstvého cesnaku
- 2 vajcia

Morčacie prsia umyjeme, nakrájame na kúsky a pomelieme. Postupne pridávame nastrúhanú mozzarellu, cukinu, vajíčka a rovnomerne zamiešame. Ďalej roztlačený cesnak, koreniny a soľ podľa chuti. Opäť premiešame. Z hotovej zmesi tvarujeme guľky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 stupňoch približne 30-35 minút. Servírujeme so zemiakovou kašou/opekanými zemiakmi a zeleninovou prílohou podľa chuti. Dobrú chuť:) Do SJ započítavame len zemiakovú kašu/opekané zemiaky. Zemiaková kaša 70 g – 1 SJ, opekané zemiaky 56 g 1 SJ.
Množstvo
13-16kúskov
Čas prípravy
45 minút
Náročnosť
Stredná
Posledné komentáre