Malinová torta s mascarpone a limetkou

  • 3 vajcia
  • 2 PL hladkej špaldovej múky
  • 2 PL kryštál stévie
  • 2 PL vlažnej vody
  • 1/2 bal. kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 1 mascarpone
  • 500 ml bieleho jogurtu gréckeho typu
  • 1 smetafix prášok
  • 4-5 kv Doterra olej lemon/lime(strúhaná citrónová kôra z1/2 bio citróna)
  • mletá stévia podľa chuti
  • 1 bio vanilkový cukor
  • maliny, jahody, ružové lupienky na ozdobu
malinová torta s mascarpone a limetkou

Táto torta vás dostane svojou jedinečnou sviežosťou a potom vzhľadom, no povedzte kto by odolal takémuto pokušeniu. Takže najskôr si pripravíme zdravú piškótu. Vajcia rozbijeme, oddelíme žľtka od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žľtka miešame s mletou stéviou približne 3 minúty, pridáme vlažnú vodu, kypriaci prášok, postupne hladkú múku a miešame, kým sa nám nevytvorí hustejšia svetlá hmota. Nakoniec do nej už len zľahka zapracujeme vyšľahané bielka. Túto zmes vylejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 18 cm. Pečieme pri 180 stupňoch približne 18-20 minút. Vytiahneme a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém z mascarpone a bieleho jogurtu, pridáme práškovú stéviu podľa chuti asi 2 – 3 PL a niekoľko kvapiek 100% esenciálneho oleja Dottera Lemon/lime. Na záver do tejto zmesi zapracujeme smetafix v prášku. Kto chce, môže pridať aj zopár kúskov čerstvých malín, zmes bude mať jemne naružovelú farbu. Vychladnutú piškótu priečne prerežeme, na spodný plát nanesieme čučoriedkový džem v tenkej vrstve, nasypeme zopár malín a prekryjeme jogurtovou zmesou. Prikryjeme druhým plátom a povrch aj boky natrieme vyšľahanou jogurtovou zmesou, obložíme drobným ovocím, môžme aj po stranách a dozdobíme sušenými ružovými lupienkami.( Dostať kúpiť v potravinách so zdravou výživou.) Celé necháme vychladnúť aspoň 2 – 3 hodinky a potom už stačí len nakrájať a podávame. Dobrú chuť.)

1 torta

4 štvrťky

Čas prípravy

35 minút

Náročnosť

Stredná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *