- 1 plát špenátový lavaš rozdelený na 4 časti 8 SJ
- 2ks ricotta 250 g balenie 2 SJ
- 1 vanička baby špenátu
- 1-2 strúčiky cesnaku
- soľ, farebné korenie
- sušené paradajky v oleji
- avokádo
- micro bylinky

Najskôr si pripravíme náplň z ricotty, cesnaku, soli, farebného korenia a asi 2 hrstí baby špenátu. Všetko vymixujeme ponorným mixérom na hladkú penu. Špenátový lavaš plát si nakrájame na menšie kúsky, natrieme špenátovou ricottou, čerstvým baby špenátom, kúskami sušených paradajok avokáda a zatočíme do rolky. Ozdobíme micro bylinkami, čerstvou uhorkou a zvyškom avokáda. Rýchle a jednoduché jedlo za pár minút. Dobrú chuť.) My sme si k tomu opiekli aj vegan burgre.:) Do SJ započítavame Lavaš 1 plát – 8 SJ a ricottu 2 SJ. 1 porcia má tak 2,5 SJ.
Množstvo
4 porcie
Čas prípravy
25 minút
Náročnosť
Nízka
Posledné komentáre