Špenátový lavaš so špenátovou ricottou a sušenou paradajkou

  • 1 plát špenátový lavaš rozdelený na 4 časti 8 SJ
  • 2ks ricotta 250 g balenie 2 SJ
  • 1 vanička baby špenátu
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • soľ, farebné korenie
  • sušené paradajky v oleji
  • avokádo
  • micro bylinky
špenátový lavaš

Najskôr si pripravíme náplň z ricotty, cesnaku, soli, farebného korenia a asi 2 hrstí baby špenátu. Všetko vymixujeme ponorným mixérom na hladkú penu. Špenátový lavaš plát si nakrájame na menšie kúsky, natrieme špenátovou ricottou, čerstvým baby špenátom, kúskami sušených paradajok avokáda a zatočíme do rolky. Ozdobíme micro bylinkami, čerstvou uhorkou a zvyškom avokáda. Rýchle a jednoduché jedlo za pár minút. Dobrú chuť.) My sme si k tomu opiekli aj vegan burgre.:) Do SJ započítavame Lavaš 1 plát – 8 SJ a ricottu 2 SJ. 1 porcia má tak 2,5 SJ.

Množstvo

4 porcie

Čas prípravy

25 minút

Náročnosť

Nízka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *