Slané tartaletky s figovým džemom, karamelizovanou červenou cibuľou, modrým syrom a tymiánom

  • 2balenia lístkového cesta v rolke
  • 2 ks nivy alebo(niva+gorgonzola)
  • figový džem
  • 1kg červená cibuľa
  • olivový olej
  • soľ
  • 1 vajíčko
  • čerstvý tymián (sušený)
  • 1 balík sušené figy (umyté nakrájané na plátky)
slané tartaletky s figovým džemom karamelizovanou cibuľou modrým syrom a tymiánom

Cibuľu zbavíme šupky, nakrájame ju na kolieska a na olivovom oleji osolené opečieme a podusíme do zlatista približne 35 minút. Necháme vychladnúť. Medzitým si rozvinieme lístkové cesto. Spolu s papierom na pečenie prenesieme na plochý plech. Krájačom na cesto rozdelíme lístkové cesto na 12 rovnakých častí – štvorcov. Do každého štvorca hrotom noža narežeme štvorce asi 1/2cm od okrajov, Tým nám vzniknú okraje, ktoré potrieme rozšľahaným vajíčkom. Na vnútornú časť (bez vajíčka), postupne nanášame figový džem malou lyžičkou, ďalej karamelizovanú cibuľku a na koniec na malé kocky nakrájaný syr s modrou plesňou. Na záver posypeme sušeným tymiánom a dozdobíme plátkami nakrájanej sušenej figy. Dáme piecť do rúry na 18 minút pri teplote 180st. Počas pečenia sa nám okraje cesta pekne nafúknu a stred cesta ostane pekne na svojom mieste, takže sa nám syr neroztečie po okrajoch a tartaletky si zachovajú svoj ideálny tvar aj vzhľad. Na záver si každý kúsok dochutíme vetvičkou čerstvého tymiánu. Touto delikatesou si získate všetkých naokolo. Dovoliť si ich môžu aj diabetici, nakoľko 1 kúsok vychádza na 0,75SJ. Takže s chuťou do toho. Dobrú chuť:)

Details

Množstvo

24 kúskov

Prep time
Čas prípravy

60 minút

Calories

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *