- 2balenia lístkového cesta v rolke
- 2 ks nivy alebo(niva+gorgonzola)
- figový džem
- 1kg červená cibuľa
- olivový olej
- soľ
- 1 vajíčko
- čerstvý tymián (sušený)
- 1 balík sušené figy (umyté nakrájané na plátky)

Cibuľu zbavíme šupky, nakrájame ju na kolieska a na olivovom oleji osolené opečieme a podusíme do zlatista približne 35 minút. Necháme vychladnúť. Medzitým si rozvinieme lístkové cesto. Spolu s papierom na pečenie prenesieme na plochý plech. Krájačom na cesto rozdelíme lístkové cesto na 12 rovnakých častí – štvorcov. Do každého štvorca hrotom noža narežeme štvorce asi 1/2cm od okrajov, Tým nám vzniknú okraje, ktoré potrieme rozšľahaným vajíčkom. Na vnútornú časť (bez vajíčka), postupne nanášame figový džem malou lyžičkou, ďalej karamelizovanú cibuľku a na koniec na malé kocky nakrájaný syr s modrou plesňou. Na záver posypeme sušeným tymiánom a dozdobíme plátkami nakrájanej sušenej figy. Dáme piecť do rúry na 18 minút pri teplote 180st. Počas pečenia sa nám okraje cesta pekne nafúknu a stred cesta ostane pekne na svojom mieste, takže sa nám syr neroztečie po okrajoch a tartaletky si zachovajú svoj ideálny tvar aj vzhľad. Na záver si každý kúsok dochutíme vetvičkou čerstvého tymiánu. Touto delikatesou si získate všetkých naokolo. Dovoliť si ich môžu aj diabetici, nakoľko 1 kúsok vychádza na 0,75SJ. Takže s chuťou do toho. Dobrú chuť:)
Details
24 kúskov
60 minút
Posledné komentáre