- 2 stredne veľké cukety
- 1 ricotta
- čerstvá bazalka
- parmezán
- olivový olej
- šalotka
- 500ml paradajkového pyré pasírované
- 1 zeleninový bujón
- vegeta
- bobkový list
- nové korenie
- cukor/stévia na dochutenie
- 1 strúhaná mozzarella
- sušená bazalka
- oregano
- čerstvá petržlenová vňať
- olivový olej
- tagliatelle

Toto jedlo je ideálne na letné ľahké obedy, či večere. Príprava nie je náročná, ak si správne rozvrhneme prípravu. Najskôr si pripravíme omáčku – paradajkový základ. Očistenú šalotku s cesnakom si orestujeme na olivovom oleji. Pridáme paradajkový základ, zeleninový bujón, trošku vegety, bobkový list a nové korenie. Povaríme asi 15 minút. Dochutíme cukrom/stéviou, oregánom a sušenou bazalkou. Medzitým si nakrájame cuketu pozdĺžne na tenké pásiky, jemne osolíme a necháme postáť. Cuketa sa tak stane ohybnejšou. Potom ju opláchneme, osušíme. Riccottu ochutíme vegetou, nakrájanou čerstvou bazalkou, pridáme nastrúhanú mozzarellu a zamiešame. Zapekaciu misu potrieme troškou olivového oleja a nanesieme vrstvu ochuteného paradajkového pyré. Plátky cukety plníme riccottovo mozzarellovou plnkou, jemne zatočíme do rolky a ukladáme vedľa seba do zapekacej misy, pokým nezaplníme celý priestor. Nasleduje ďalšia vrstva paradajkového pyré. Takto pripravenú misu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30-40 minút. Ku koncu pečenia povrch posypeme strúhaným parmezánom. Pred podávaním posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a bazalkou. Po upečení musia byť rolky mäkké. Pokiaľ sa nám rolky pečú, uvaríme si tagliatelle podľa návodu. Skvelé jedlo výborne chutí s ľahkým suchým červeným vínkom tipu Valpolicella. Dobrú chuť. Jedlo je vhodné aj pre diabetikov. Obsahuje 0 SJ.
Details
4-6 porcií
45-50minút
Posledné komentáre