Cuketové lasagne plnené ricottou, strúhanou mozzarellou, bazalkou a parmezánom

  • 2 stredne veľké cukety
  • 1 ricotta
  • čerstvá bazalka
  • parmezán
  • olivový olej
  • šalotka
  • 500ml paradajkového pyré pasírované
  • 1 zeleninový bujón
  • vegeta
  • bobkový list
  • nové korenie
  • cukor/stévia na dochutenie
  • 1 strúhaná mozzarella
  • sušená bazalka
  • oregano
  • čerstvá petržlenová vňať
  • olivový olej
  • tagliatelle
cuketové lasagne plnené ricottou, strúhanou mozzarellou, bazalkou a parmezánom

Toto jedlo je ideálne na letné ľahké obedy, či večere. Príprava nie je náročná, ak si správne rozvrhneme prípravu. Najskôr si pripravíme omáčku – paradajkový základ. Očistenú šalotku s cesnakom si orestujeme na olivovom oleji. Pridáme paradajkový základ, zeleninový bujón, trošku vegety, bobkový list a nové korenie. Povaríme asi 15 minút. Dochutíme cukrom/stéviou, oregánom a sušenou bazalkou. Medzitým si nakrájame cuketu pozdĺžne na tenké pásiky, jemne osolíme a necháme postáť. Cuketa sa tak stane ohybnejšou. Potom ju opláchneme, osušíme. Riccottu ochutíme vegetou, nakrájanou čerstvou bazalkou, pridáme nastrúhanú mozzarellu a zamiešame. Zapekaciu misu potrieme troškou olivového oleja a nanesieme vrstvu ochuteného paradajkového pyré. Plátky cukety plníme riccottovo mozzarellovou plnkou, jemne zatočíme do rolky a ukladáme vedľa seba do zapekacej misy, pokým nezaplníme celý priestor. Nasleduje ďalšia vrstva paradajkového pyré. Takto pripravenú misu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30-40 minút. Ku koncu pečenia povrch posypeme strúhaným parmezánom. Pred podávaním posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a bazalkou. Po upečení musia byť rolky mäkké. Pokiaľ sa nám rolky pečú, uvaríme si tagliatelle podľa návodu. Skvelé jedlo výborne chutí s ľahkým suchým červeným vínkom tipu Valpolicella. Dobrú chuť. Jedlo je vhodné aj pre diabetikov. Obsahuje 0 SJ.

Details

Množstvo

4-6 porcií

Prep time
Čas prípravy

45-50minút

Calories

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *