vhodný aj pre diabetikov
- 240 g špaldová múka typ 630 16 SJ
- 150 – 200 ml rastlinné mlieko (mandľové,kokosové)
- 1 vajce/ 3 PL chia semienka+2PL drvené ľanové semienka
- 1 PL kokosový olej
- 3 PL kakaový prášok
- 1 CL kypriaci prášok bezfosfátový
- 300 g banánov (asi 3 banány) 6 SJ
- 4 ks sušené ďatle 1/2 SJ
- 3 PL stévia kryštál/ kokosový cukor
- za hrsť celých orechov 1/2 SJ
- 25 g strúhaného kokosu 1/2 SJ
- 50 g roztopenej horkej čokolády 1/2 SJ
Vajíčko s cukrom/stéviou vyšľaháme do peny, ak použijeme vegánsku verziu tak chia a ľanové semienka zmiešame s 2 PL vody a necháme napučať. Pridáme 400 g vidličkou roztlačených banánov (2 banány) 1 si necháme na koniec do cesta, ďalej kakaový prášok, kypriaci prášok, vlažné mlieko, strúhaný kokos, nakrájané ďatle na kúsky, kokosový olej a všetko spolu premiešame. Nakoniec postupne pridávame múku a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré vylejeme do formy na biskupský chlebíček, ktorú sme predtým vymastili kokosovým olejom. Cesto uhladíme, posledný banán, ktorý sme si odložili, rozrežeme po dĺžke na polovicu a uložíme na vrch cesta a jemne ho zatlačíme. Ozdobíme kúskami orechov a takto pripravené dáme piecť do rúry na 180 st cca 50 minút. Po upečení v&tiahneme z rúry a až po vychladnutí vyklopíme a dozdobíme roztopenou horkou čokoládou.
Celý chlebíček nám vychádza na 24 SJ, takže ak si koláč rozdelíme na 12 častí, 1 kúsok má 2 SJ.
12 kúskov
60 minút
Stredná
Posledné komentáre