Cviklové pšenoto

rýchle a zdravé jedlo

  • 1 šalotka
  • 3 mrkvy
  • 1 cukina
  • 2 upečené cvikle
  • rastlinné ochutené syry / údené tofu
  • ghee maslo/oliv. olej
  • rastlinná smotana/ trošku bieleho vína na zjemnenie
  • bylinky na dochutenie
  • soľ/ korenie / kurkuma podľa potreby
  • špenátové listy/avokádo na ozdobu
  • 1 hrnček pšeno
cviklové pšenoto

Pšeno si premyjeme a dáme uvariť v osolenej vode, podobne ako ryžu. Medzitým si na masle/oleji speníme šalotku, pridáme na jemné kúsky nakrájanú mrkvu, repu aj cukinu a zamiešame. Pridáme bylinky, soľ,korenie, štipku kurkumy a chvíľu opekáme. Podlejeme troškou vína,alebo vývarom a podusíme ,kým mrkva nezmäkne. Uvarené pšeno preložíme k cviklovej zmesi, zamiešame a podľa chuti zjemníme rastlinnou smotanou. Podávame s nastrúhaným rastlinným syrom, lístkami špenátu a plátkami avokáda. Dobrú chuť:)

Množstvo

4 porcie

Čas prípravy

25 minút

Náročnosť

Strtedná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *