rýchle a zdravé jedlo
- 1 šalotka
- 3 mrkvy
- 1 cukina
- 2 upečené cvikle
- rastlinné ochutené syry / údené tofu
- ghee maslo/oliv. olej
- rastlinná smotana/ trošku bieleho vína na zjemnenie
- bylinky na dochutenie
- soľ/ korenie / kurkuma podľa potreby
- špenátové listy/avokádo na ozdobu
- 1 hrnček pšeno
Pšeno si premyjeme a dáme uvariť v osolenej vode, podobne ako ryžu. Medzitým si na masle/oleji speníme šalotku, pridáme na jemné kúsky nakrájanú mrkvu, repu aj cukinu a zamiešame. Pridáme bylinky, soľ,korenie, štipku kurkumy a chvíľu opekáme. Podlejeme troškou vína,alebo vývarom a podusíme ,kým mrkva nezmäkne. Uvarené pšeno preložíme k cviklovej zmesi, zamiešame a podľa chuti zjemníme rastlinnou smotanou. Podávame s nastrúhaným rastlinným syrom, lístkami špenátu a plátkami avokáda. Dobrú chuť:)
Množstvo
4 porcie
Čas prípravy
25 minút
Náročnosť
Strtedná
Posledné komentáre