Domáca fazuľová s koreňovou zeleninou a údeným tofu

výživná a chutná

  • 500 g červenej fazule
  • koreňová zelenina 3-4 ks mrkva, 2 ks petržlen, 1/4 ks zeler
  • 1 ks cibuľa, 2 strúčiky cesnak
  • 1 – 2 kocky zeleninový bujón, voda
  • natur vegeta/soľ, bobkový list
  • 1 údené tofu
  • oliv.olej/ghee maslo
  • rastlinná smotana
  • nasekaná petržlenová vňaťka

Fazuľu si namočíme deň dopredu. Na druhý deň ju prepláchneme, preložíme do tlakového hrnca, zalejeme vodou, pridáme očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu a 2 strúčiky cesnaku, 2 zeleninové bujóny, bobkový list a hrniec uzavrieme. Privedieme do varu, stíšime plameň a varíme 25 -30 minút. Paru necháme vysyčať, hrniec otvoríme, vyberieme bobkový list, ochutíme vegetou/soľou,troškou oliv.oleja/ghee masla, citrónovou šťavou, rastlinnou smotanou a nasekanou petržlenovou vňaťkou. Do každého taniera naaranžujeme opražené na kúsky nakrájané údené tofu, zalejeme horúcou polievkou a podávame. Dobrú chuť:) Do SJ započítavame fazuľu suchú 2 PL – 1 SJ, 1 porcia polievky má približne 2,5 SJ

Množstvo

6-8 porcií

Čas prípravy

40 minút

Náročnosť

Nízka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *