- 125 g pšeničná krupica
- 2 PL kokosový tuk/olej
- 3-4 PL kokosový cukor
- 100 ml kokosové mlieko
- 100 g modrý mak
- nastrúhaná citrónová kôra
- roztopená horká čokoláda s kokosovým olejom a ryžovým sirupom
- čučoriedkový džem
Zvegann makové guľky s horkou čokoládou
Kokosový tuk si zahrejeme v hrnci, pridáme pšeničnú krupicu a smažíme za stáleho miešania približne 10 minút na miernom plameni. Pridáme mletý mak, kokosový cukor a zamiešame, postupne pridávame kokosové mlieko, aby hmota nebola príliš riedka skôr tuhšia. spolu povaríme ešte 5 minút a odstavíme. Mala by nám vzniknúť hustejšia hmota, ktorú necháme vychladnúť. Z vychladnutej hmoty tvarujeme rukami malé guličky, ktoré ukladáme na tanier. Nakoniec ich polejeme troškou čučoriedkového džemu a roztopenou horkou čokoládou. Necháme stuhnúť a podávame.)
Množstvo
asi 20 guličiek
Čas prípravy
20 minút
Náročnosť
Nízka
Posledné komentáre