Vegan makové guľky s horkou čokoládou

  • 125 g pšeničná krupica
  • 2 PL kokosový tuk/olej
  • 3-4 PL kokosový cukor
  • 100 ml kokosové mlieko
  • 100 g modrý mak
  • nastrúhaná citrónová kôra
  • roztopená horká čokoláda s kokosovým olejom a ryžovým sirupom
  • čučoriedkový džem

Kokosový tuk si zahrejeme v hrnci, pridáme pšeničnú krupicu a smažíme za stáleho miešania približne 10 minút na miernom plameni. Pridáme mletý mak, kokosový cukor a zamiešame, postupne pridávame kokosové mlieko, aby hmota nebola príliš riedka skôr tuhšia. spolu povaríme ešte 5 minút a odstavíme. Mala by nám vzniknúť hustejšia hmota, ktorú necháme vychladnúť. Z vychladnutej hmoty tvarujeme rukami malé guličky, ktoré ukladáme na tanier. Nakoniec ich polejeme troškou čučoriedkového džemu a roztopenou horkou čokoládou. Necháme stuhnúť a podávame.)

Množstvo

asi 20 guličiek

Čas prípravy

20 minút

Náročnosť

Nízka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *